Inchiriaza un Ford Ka ieftin Constanta

Ford Ka. Americanca miniona. O masina foarte sic de oras, extrem de agila si usor de parcat produs intre anii 1996 si 2008.

Acesta a avut la baza aceeasi platforma utilizata si de Fiesta, insa elementele de caroserie sunt complet diferite. Cu o lungime de 3,62 metri, Ka a fost un concurent direct a lui Renault Twingo. Pe toata durata productiei, Ford Ka nu a avut in oferta niciodata mai mult de un singur propulsor.

Intre anii 1996-2000, motorul a avut o cilindree de 1,3 litri, patru cilindri si a dezvoltat o putere de 50 CP.

Un motor destul de eficace pentru a face din micul Ka (doar 820 kg) un model destul de rapid si foarte indragit.

In anul 2000, acest motor a primit un sport de putere si a dezvoltat 60 CP, insa a ramas la baza aceeiasi unitate. 

Abea in anul 2002, vechiul propulsor a fost inlocuit de un motor Duratec, tot de 1,3 litri, complet nou, care dezvolta o putere de 70 CP.

Acesta a ramas in fabricatie in aceasta versiune pana la finalul productiei. In primii trei ani de productie, Ka a avut spoilere negre mate,care erau tratate cu o solutie ce impiedica degradare datorita radiatiilor UV, dar nu permitea nici vopsirea lor.

Totusi, lumea a cerut, iar Ford a oferit. Din anul 1999, Ka este disponibil cu spoilere vopsite in culoarea caroseriei. Ford Ka este unul dintre cele mai agile modele de clasa mini si ofera surprinzator de mult loc pentru pasagerii din fata.

Totusi, in spate se sta oarecum inghesuit, insa asta nu este o surpriza daca tinem cont de dimensiunile exterioare.

Fiind un model cu o mecanica foarte simpla, Ka este destul de fiabil.